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  1. 本学紀要類
  2. 藤女子大学人間生活学部紀要
  3. 55

北海道石狩産小麦粉の普及に関する研究(第2報)

https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/1653
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/1653
9ab2904b-6466-4091-bd8d-58e6a0a76a15
名前 / ファイル ライセンス アクション
南屋論文.pdf 北海道石狩産小麦粉の普及に関する研究(第2報) (995.8 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2018-07-24
タイトル
タイトル 北海道石狩産小麦粉の普及に関する研究(第2報)
タイトル
タイトル The Second Report from a Study on the Growing Popularity of Flour Produced in Ishikari, Hokkaido
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 南屋, 智砂

× 南屋, 智砂

WEKO 2511

南屋, 智砂

ja-Kana ミナミヤ, チサ

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菊地, 和美

× 菊地, 和美

WEKO 2397

菊地, 和美

ja-Kana キクチ, カズミ

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村田, まり子

× 村田, まり子

WEKO 2512

村田, まり子

ja-Kana ムラタ, マリコ

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MINAMIYA, Chisa

× MINAMIYA, Chisa

WEKO 2402

en MINAMIYA, Chisa

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We prepared Liège waffles from batter made with different mix ratios of two types
of wheat flour from Ishikari in order to compare their characteristics when they are used for cooking. When the waffle was cooked with more weak flour than strong flour, the batter showed a low value for surface area to volume ratio and it rose well, although it had a high fracture stress (*p<0.05). Despite the different flour ratios, the Liège waffles did not differ in palatability. We would like to come up with the best mix ratio for the two varieties of wheat flour for Liège waffles to further utilize the particular characteristics of wheat flour from Ishikari.
More than 60% of consumers in Ishikari know of these two varieties of wheat flour
from Ishikari (Haruyo-koi strong flour and Kita-honami weak flour). Further work is
needed to raise the profile of wheat flours from Ishikari.
The development of a recipe for grissini breadsticks made with flour from Ishikari
wheat for use at a facility for employment support of the disabled has led to the local sales of the flour as part of the Ishikari City Employment Support System Program. As mentioned above, we believe that the further popularization of flour from Ishikari wheat will contribute to the promotion of local production and consumption.
書誌情報 藤女子大学人間生活学部紀要
en : The bulletin of the Faculty of Human Life Sciences, Fuji Women's University

号 55, p. 63-69, 発行日 2018-03-31
出版者
出版者 藤女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2187-4689
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12605795
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40021558631
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Ver.1 2023-06-20 14:02:01.922301
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