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  1. 本学紀要類
  2. 藤女子大学紀要. 第II部
  3. 48

熱帯産果実非可食部の抗酸化性とクッキーへの応用

https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/395
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/395
62417ef9-d232-4151-90a4-074e529ddc73
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00007044612.pdf KJ00007044612.pdf (413.7 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-08-22
タイトル
タイトル 熱帯産果実非可食部の抗酸化性とクッキーへの応用
タイトル
タイトル Antioxidative activity of non-edible parts of selected tropical fruits and its application to cookies
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11520347
著者 松坂, 裕子

× 松坂, 裕子

WEKO 580

松坂, 裕子

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MATSUSAKA, Yuuko

× MATSUSAKA, Yuuko

WEKO 581

en MATSUSAKA, Yuuko

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著者所属(日)
値 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Total polyphenol content and antioxidative activity of the non-edible parts;i.e., seeds and peel, of three tropical fruits (mango, avocado and starfruit)and apple were analyzed and compared with those of the edible parts. Antioxidative activity was evaluated based on the ability of the fruit extracts (seed, peel and pulp)to scavenge the DPPH radical. The non-edible parts of the tropical fruits tested were found to have significant antioxidant activities. Among them, the DPPH radical scavenging assay showed the mango seed extract to have the highest antioxidant potential. The DPPH radical scavenging ability of these extracts was closely correlated with their total polyphenol content. Crude mango seed polyphenols were used in cookies to investigate their applicability to food preservation. The cookies were left for 50 days at 50℃ for peroxide value (POV) determination. The oxidation of cookies containing the seed polyphenols was significantly suppressed to 90% of that of control cookies baked without polyphenols. The non-edible parts of the tropical fruits (especially, mango seeds) may thus serve as a significant source of antioxidants.
書誌情報 巻 48, p. 97-101, 発行日 2011-03-01
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内容記述タイプ Other
内容記述 14
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00007044612
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