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サルナシ (Actinidia arguta) 果皮のポリフェノール含量と抗酸化成分
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/854
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/854ab535684-ece6-44e3-ae5b-a0c9e52575fa
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-08-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | サルナシ (Actinidia arguta) 果皮のポリフェノール含量と抗酸化成分 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Total Polyphenol Content of Sarunashi (Actinidia arguta) Peel and Related Active Compounds | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12605795 | |||||
著者 |
松坂, 裕子
× 松坂, 裕子× MATSUSAKA, Yuuko |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food Science and Human Nutrition, Faculty of Human Life Sciences, Fuji Women's University | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The sarunashi berry is an edible fruit form a cultivar group of the Actinidia species. In this study,the total polyphenol content and antioxidant properties of its peel, seed and pulp were analyzed and compared with those of the kiwifruit,which is the most common commercially available cultivar group of this species. Sarunashi peel showed the highest antioxidant potential on the basis of DPPH radical-scavenging assays. The main active constituents of the peel,as determined by HPLC were quercetin-3-galactoside and procyanidin B1, both of which showed high radical-scavenging activity. These two constituents may contribute to the antioxidant properties of sarunashi peel. Accordingly, it can be considerd that the fruit may serve as a significant source of antioxidants. | |||||
書誌情報 | 巻 52, p. 29-34, 発行日 2015-03-31 | |||||
表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 5 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00009906443 |