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アイテム
マンゴー (Mangifer a indica L.) 種子のラジカル消去活性物質の単離・同定
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/815
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/81501342462-97b3-478d-953a-8f7b574436f6
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-08-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | マンゴー (Mangifer a indica L.) 種子のラジカル消去活性物質の単離・同定 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Isolation and Identification of Constituents with Radical-Scavenging Activity from the Seeds of the Mango (Mangifera indica L.) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12605795 | |||||
著者 |
松坂, 裕子
× 松坂, 裕子× MATSUSAKA, Yuuko |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科藤女子大学大学院人間生活学研究科食物栄養学専攻 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The non-edible parts of fruits were found to have high antioxidant activities. Among them, mango seeds showed higher antioxidant potential in DPPH radical scavenging assays. The DPPH radical scavenging abilities were highly correlated with their total polyphenol contents. In the present study, the main active constituents of mango seeds,as determined by HPLC,were pentagalloylglucose and methyl gallate. Both of these compounds showed high radical scavenging activity comparable to that of caffeic acid. Pentagalloylglucose and methyl gallate may, therefore, contribute to the antioxidant capacity of mango seeds in the ethyl acetate phase. The use of the mango seeds may, thus, serve as a significant source of antioxidants. | |||||
書誌情報 | 巻 50, p. 39-43, 発行日 2013-03-31 | |||||
表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 6 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00008510344 |