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  1. 本学紀要類
  2. 藤女子大学人間生活学部紀要
  3. 50

米粉を利用した商品の特性および嗜好性に関する研究

https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/817
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/817
80b75f34-37aa-4ef1-8eed-576f520d70d0
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00008510346.pdf KJ00008510346.pdf (316.0 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-08-22
タイトル
タイトル 米粉を利用した商品の特性および嗜好性に関する研究
タイトル
タイトル A Study of the Characteristics and Palatability of Products Prepared from Rice Flour
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12605795
著者 根本, 亜矢子

× 根本, 亜矢子

WEKO 1281

根本, 亜矢子

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村田 まり子

× 村田 まり子

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村田 まり子

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菊地 和美

× 菊地 和美

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菊地 和美

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NEMOTO, Ayako

× NEMOTO, Ayako

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en NEMOTO, Ayako

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MURATA Mariko

× MURATA Mariko

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en MURATA Mariko

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KIKUCHI Kazumi

× KIKUCHI Kazumi

WEKO 1286

en KIKUCHI Kazumi

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著者所属(日)
値 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科
著者所属(日)
値 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科
著者所属(日)
値 藤女子大学人間生活学部食物栄養学科藤女子大学大学院人間生活学研究科食物栄養学専攻
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 In order to promote the use of rice flour as an ingredient, in the present study we made a chiffon cake and white sauce using rice flour and examined the foodscientific characteristics and sensory test results with the aim of better understanding its possible uses. The color (ΔE) of the chiffon cake was evaluated at 2.1 before heating and 2.0 after heating,which corresponds to a - "noticeable" - change in color. The sensory test showed that the chiffon cake made from rice flour was regarded as moister,more fragrant and tasted better than that made using wheat flour, and was preferred in the overall assessment. The sensory test for the white sauce showed that the sauce made using rice flour was evaluated higher in terms of glossiness,appearance and fragrance than that made using wheat flour. These results suggest the practicality of rice flour in the preparation of items such as chiffon cake and white sauce.
書誌情報 巻 50, p. 53-58, 発行日 2013-03-31
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内容記述タイプ Other
内容記述 8
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00008510346
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Ver.1 2023-06-20 14:07:13.888955
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