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自然塩の可能性について : 「宗谷の塩」を用いた官能検査
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/350
https://fujijoshi.repo.nii.ac.jp/records/350ae566948-bf8f-416f-9e86-20b032ff3b25
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-08-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 自然塩の可能性について : 「宗谷の塩」を用いた官能検査 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Uses of natural salt : Sensory test using SOYA-NO-SHIO | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11520347 | |||||
著者 |
田中, 里佳
× 田中, 里佳× 藤井 義博× Tanaka, Rika× Fujii Yoshihiro |
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記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Article | |||||
抄録(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | We run sensory test with SOYA-NO-SHIO, natural salt preserving the minerals of sea water of La Perouse Strait. Our study showed that SOYA-NO-SHIO gave little bitter taste in spite of its amount of sea water minerals including magnesium. SOYA-NO-SHIO gave less salty taste than did refined salt or ISHIGAKI-NO-SHIO, when compared at similar levels of sodium chloride contained. No significant correlation was observed between menstruation and sensitivity of taste with salts. Our results are in compatible with an idea that SOYA-NO-SHIO is natural salt with well-balanced tastes not only good for food seasoning, but also useful with its amount of sea water minerals including potassium and magnesium for prevention or treatment of hypertension. | |||||
書誌情報 | 巻 46, p. 35-41, 発行日 2009-03-31 | |||||
表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 6 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00006093896 |